Vijf apps die je helpen met besparen

1-8-2024
Geschreven door:
 Meral van Rijswijk

Apps waarmee je geld kunt besparen, hoeveel heb jij er al op je telefoon staan? Wij zijn op zoek gegaan naar de top 5 beste bespaar apps waardoor je met elke app op een andere manier geld bespaart.

1. Scoupy
Via de gratis Scoupy app doe je mee aan cashbackacties bij een supermarkt bij jou in de buurt. Hoe werkt het? Je koopt een actieproduct in de supermarkt, maakt met de app een foto van je kassabon en krijgt je geld automatisch overgemaakt. Het leuke is dat je je elke week kunt meedoen met nieuwe acties.

2. AlleFolders
In de AlleFolders app vind je alle reclamefolders van Nederland. Van de Lidl tot de Action, alle folders kan je in de app vinden. Naast dat je de folders kunt doorbladeren, zijn er nog meer handige functies in de app te vinden. Zo kun je zoeken naar specifieke aanbiedingen en aanbiedingen opslaan op jouw lijstje. Zo kun je zoeken naar jouw favoriete producten en deze alleen voor de goedkoopste prijs inslaan, tel uit je winst!

3. Too Good To Go
De Too Good To Go app is een app die voedselverspilling tegen wil gaan. Voor aantrekkelijke prijzen kan je voedsel ophalen bij lokale winkels, restaurants of cafés wat anders zou worden weggegooid. Een echte win-win situatie dus. Hoe werkt de app precies? Je opent de app rond sluitingstijd en kijkt tussen de lijst van handelaars in jouw buurt of zij nog maaltijden of voedsel over hebben. Je ziet de originele prijs en de prijs die jij ervoor betaalt – die meestal zo'n 70% lager ligt. Tip: wel alleen aanschaffen als je het ook daadwerkelijk gaat opeten of drinken.

4. Slim koken
“Wat eten we vanavond?” Dat is misschien wel de meest gestelde vraag in Nederland op een dag. In de Slim koken app van het Voedingscentrum vind je ruim 2000 recepten waar je uit kunt kiezen. Hoe kan je dan geld besparen? De app past sowieso de hoeveelheden aan van de ingrediënten aan de hand van het aantal personen waarmee je gaat eten. Ook kan je ingrediënten die je nog hebt liggen in huis invoeren en hier recepten mee zoeken. Hiermee kan je een hoop geld besparen.

5. Marktplaats en Vinted
Wie kent het niet, de Marktplaats en de Vinted app. Besparen door spullen te verkopen die je niet meer gebruikt. De Marktplaats app helpt je bij het kopen en verkopen van auto's, dameskleding, meubels en interieur, baby- en kinderspullen en nog veel meer. De Vinted app kan je gebruiken voor de verkoop van kleding. Natuurlijk kan je ook kopen op beide apps, ook dit scheelt een hoop geld!